ANASAYFA

OMURGA BÜLTENLER

Temmuz 2013 MATRIX Alüminyum Balpeteği Destekli Doğaltaş Hafif Paneller;

MATRIX Alüminyum Balpeteği Destekli Doğaltaş Hafif Paneller, İtalya – Verona’daki MARMOMACC Fuarı’ndan sonra Orlando – Florida’daki COVERINGS 2013 Fuarı’nda sergilendi
Kaynak : “T.C. Ekonomi Bakanlığı – 2012 Doğal taş Sekötör Raporu”
“... 1985 yılında Maden Kanunun kapsamına alınan mermer sektörü, bu dönemden sonra
farklı bir sürece girmiştir. Sektöre yapılan yatırım sayısının artması paralelinde ihracat
potansiyelinin artmasına olanak sağlamıştır. Mermer ihracatı her yıl bir önceki yıla göre
artarak devam etmiş ve 2006 yılında 1 milyar dolar sınırını geçmiştir. 2007 ve 2008
yıllarında doğal taş ihracatı artış eğilimini devam ettirmiştir. Ancak 2009 yılında, 2008 yılı
dünya ekonomik krizi ve buna bağlı olarak inşaat sektöründe yaşanan ciddi duraklamaya
bağlı olarak ihracat %12 oranında azalarak 1,23 milyar dolara gerilemiştir. 2010 yılında
sektör ihracatı %21 artarak 1,6 milyar dolara yaklaşmış ve kriz öncesi seviyelerinin üzerine
çıkmıştır. 2011 yılında ise doğaltaş ihracatı bir önceki yıla göre %6,6 artarak 1,7 milyar
dolar olarak gerçekleşmiştir. 200 farklı ülkeye ihracat yapılan doğal taş ticaretinde Çin,
ABD, Irak, Suudi Arabistan ve İngiltere ihracatımızda ilk sıralarda yer alan ülkeler
olmuştur.”

Kaynak : Star Gazetesi, 19 Ekim 2013
Türkiye'nin ihracatta yıldız sektörlerinden doğaltaş sektörü 2013 yılının ilk 9 ayında 167 ülkeye 1 milyar 649 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Çin Halk Cumhuriyeti ve Amerika Birleşik Devletleri ise en fazla ihracat yapılan ülkeler oldu. Doğaltaş sektörü, 2023 yılı için belirlediği 7 milyar dolar ihracat hedefine emin adımlarla ilerliyor.
Doğaltaş sektörü ihracatta sınır tanımıyor. 1990'lı yıllardan sonra ihracatın yıldız sektörleri arasında yerini alan Türk doğaltaş sektörü 2012 yılının Ocak - Ağustos dönemine göre ihracatını yüzde 19 arttırdı. Sektör yılsonunda 2.2 milyar dolar ihracat rakamına ulaşmayı hedefliyor.
İstanbul Maden İhracatçıları Birliği ve Ege Maden İhracatçıları Birliği verilerinden yapılan derlemeye göre, Türkiye 2013 yılının geride kalan diliminde en fazla doğaltaş ihracatını 728 milyon 389 bin dolarlık tutarla Çin Halk Cumhuriyeti'ne gerçekleştirdi. Son 5-6 yıldır sektörün gözde pazarı haline gelen Çin'e ihracatın yılsonunda 1 milyar dolara ulaşması bekleniyor.
Doğaltaş sektörünün Çin'den önceki gözdesi Amerika Birleşik Devletleri ise sektörün ihracatında hala güçlü bir konumda bulunuyor. Türk doğaltaş sektörü 2013 yılının Ocak - Eylül döneminde ABD'ye 218 milyon 848 bin dolarlık doğaltaş ihraç etme başarısı gösterdi. Sektör, 2012 yılının aynı dönemine göre ABD'ye ihracatını yüzde 16 arttırdı.
Türkiye'nin doğaltaş ihracatında üçüncü sırayı Irak alıyor. Türkiye, 2012 yılının ilk dokuz aylık diliminde Irak'a 69 milyon dolarlık doğaltaş ihraç etmişken, bu yılın aynı zamanında Irak'a ihracatını yüzde 16 arttırarak 80.7 milyon dolara çıkardı.
Ülkemizin ihracatının önemli bir bölümünün doğaltaş sektörü tarafından yapıldığı biliniyor. Bir literatür taraması yapıldığında, giderek artan yıllık ihracat değerlerinin içindeki büyük payın ise “blok” yani ham haldeki doğaltaş satışı ile gerçekleştiği anlaşılıyor. Yani doğaltaş başlığı altındaki birçok ürünü “işlemeden” – ham halde diğer ülkelere satıyoruz . Buna karşın, örneğin İtalya’da doğaltaş sektöründeki firmalar (kıyaslandığında kaynakları epeyce kısıtlı olmasına rağmen) doğaltaşı işleme bilgileri ve yeteneklerini kullanarak, daha büyük ihracat değerlerine ulaşabiliyorlar.

Omurga Kompozit Sistem Çözümleri, doğaltaş sektöründeki değerli firmalarımıza uluslararası pazarda rekabetçi olabilecekleri bir alan daha açmak için, “MATRIX alüminyum balpeteği (aluminum honeycomb) paneller”i kullanıma sunuyor. “MATRIX alüminyum balpeteği (aluminum honeycomb) paneller” le desteklenmiş hafif doğal taş paneller, İtalya- Verona’daki MARMOMACC fuarından sonra, 29 Nisan - 2Mayıs 2013 tarihlerinde ABD’de Orlando - Florida’da düzenlenen COVERINGS 2013 Fuarı’nda da sergilendi.
Balpeteği (Honeycomb) çekirdekli levhalarla desteklenmiş doğal taş paneller, balpeteği geometrisindeki, değişen kalınlık, hücre büyüklükleri ve folyo kalınlıklarıyla amaca uygun olarak geniş seçenek olanağı sunan alüminyum alaşım taşıyıcı levhaların, ince doğal taş kaplamalara yapıştırılmasından oluşan panellerdir. Balpeteği yapısından gelen hafiflik ve yüksek mukavemet özelliklerini doğal taşların benzersiz görünümleriyle birleştirdiğinden, işlerini iyi bilen proje
sahipleri, mimarlar ve yükleniciler için doğal taş kaplama uygulamalarında vazgeçilmezdir.

Neden Balpeteği ile Desteklenmiş Doğal Taş?
Daha kaliteli ürün elde etmek, maliyetleri azaltmak, zamandan kazanmak için

Hücre büyüklüğü, folyo kalınlığı ve levha kalınlığı seçeneklerine göre 19 kg/m3 – 85 kg/m3 arasındaki bir yelpazeden seçeceğiniz edeceğiniz MATRIX alümünyum balpeteği levhalarla desteklenmiş paneller, aynı kalınlıktaki masif bir doğal taş plakaya göre % 80 lere varan bir ağırlık tasarrufu sağlayabilir.
Ağırlıktan sağlayacağınız böyle bir “fayda”, sadece daha büyük kesitlerde ve ağır bir taşıyıcı altyapı ihtiyacını ortadan kaldırmakla kalmaz, montaj işçiliğinden ve zamandan da önemli kazançlar sağlar. Masif doğal taş plakaya göre çok yüksek darbe direnci ve elastikiyet yeteneği kazandırır. Testlerde elde edilmiş ve belgelenmiş sonuçlar, 30 mm. Kalınlığındaki granit plakanın darbe direncinin, MATRIX balpeteği yapıyla güçlendirildiği zaman 40 katına kadar
çıktığını gösterir.

SAYISIZ AVANTAJLARINDAN BAZILARI
• Aynı kalınlıktaki masif doğal taş plakaya göre
ağırlıktan % 80 tasarruf
• Aynı kalınlıktaki masif doğal taş plakaya göre
40 kat büyük darbe direnci
• Cilalama, çekiçleme, kumlamanın kolaylıkla yapılabilir olması
• 400 psf den büyük rüzgar yüklerinde test edilmiş değerler
• Sismik sarsıntı ve titreşimlerden etkilenmeme
• Sismik sarsıntı ve titreşimlere maruz kaldığında yüksek elastikiyet
• Yüksek basma direnci
• Bina dış ve iç alanlarındaki yatay ve dikey uygulamalarda kolaylık
• Bölme panelleri, asansör kabinleri, merdivenler, kiriş
ve kolon kaplama uygulamalarında kolaylık
• Panellerin prefabrik olarak kolay ve hızlı üretimine elverişlilik
• Büyük boyutlu tek parça panellerin üretimini mümkün kılabilmesi
• Su geçirimsizliğe etkisi
• Patlamalara ve yangına karşı yüksek direnç
• Tüm iklim koşullarında uygulanabilirlik
• Bakım ve onarım kolaylığı



İLETİŞİM
 

SOSYAL MEDYA SİTELERİMİZ

Mail : info@omurgakompozit.com
Web : www.omurgakompozit.com
 

© Copyright 2009 | OMURGA Kompozit Malzeme Teknolojileri  | All Rights Reserved